Kremalı Mantarlı Bonfile
Malzemeleri:
750 gram bonfile
2 tane kuru soğan
250 gram kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Birkaç dal maydanoz
Tuz / karabiber
Yapılışı:
Bonfileleri parmak boyutlarında, ince uzun şeritler olarak kesin. Üstüne zeytinyağı döküp ellerinizle yoğurarak yağın etlere iyice bulaşmasını sağlayın. Etin üstünü kapatıp bu şekilde buzdolabında yarım saat bekletin.
Soğanları rendeleyin ya da incecik kıyın. 1 kaşık tereyağı içinde soğanı kavurun. Soğanları kararmadan süzerek bir tabağa alın. Tereyağı tavada kalsın. Mantarları yıkayın. İnce dilimler halinde kesin. Tavadaki tereyağı içinde kavurun. Sürekli karıştırın. Mantarlar kararmasın. Dolapta marine olmuş etleri çıkarıp yağsız tavada pişirin. Her tarafları kızarsın. Tava tüm etleri almazsa İki seferde de kızartma yapılabilir. Pişen etleri bir tencereye alın. Üzerine kavrulmuş soğanı dökün. Ardından kısık ateşte 10 dakika pişirin.Pişen etlerin üstüne kavrulmuş mantarı, tuz, karabiber ve kremayı koyun. 5 dakika da bu şekilde yemeği pişirin.Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Üstlerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Afiyet Olsun.
750 gram bonfile
2 tane kuru soğan
250 gram kültür mantarı
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krema
Birkaç dal maydanoz
Tuz / karabiber
Yapılışı:
Bonfileleri parmak boyutlarında, ince uzun şeritler olarak kesin. Üstüne zeytinyağı döküp ellerinizle yoğurarak yağın etlere iyice bulaşmasını sağlayın. Etin üstünü kapatıp bu şekilde buzdolabında yarım saat bekletin.
Soğanları rendeleyin ya da incecik kıyın. 1 kaşık tereyağı içinde soğanı kavurun. Soğanları kararmadan süzerek bir tabağa alın. Tereyağı tavada kalsın. Mantarları yıkayın. İnce dilimler halinde kesin. Tavadaki tereyağı içinde kavurun. Sürekli karıştırın. Mantarlar kararmasın. Dolapta marine olmuş etleri çıkarıp yağsız tavada pişirin. Her tarafları kızarsın. Tava tüm etleri almazsa İki seferde de kızartma yapılabilir. Pişen etleri bir tencereye alın. Üzerine kavrulmuş soğanı dökün. Ardından kısık ateşte 10 dakika pişirin.Pişen etlerin üstüne kavrulmuş mantarı, tuz, karabiber ve kremayı koyun. 5 dakika da bu şekilde yemeği pişirin.Yemeği servis tabaklarına paylaştırın. Üstlerine kıyılmış maydanoz serperek servis edin.
Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder